Novi Sad
20.02.2011.
06:39 > 08:04
Novi Sad u skorijoj budućnosti neće dobiti gradsku bolnicu.
  • Duchess of Shangay

    20.02.2011 23:05
    Kada lekari opste prakse pocnu da pravdaju razloge za upute za "dalje lecenje" fondu za zdravstvo...E...Tada ce doci do promene!
  • Andro

    20.02.2011 19:04
    Dopuna
    Kolega Dr Petroviću, zaboravili ste u nabrajanju velelepne i skupe krstove koji niču po gradovima naše napaćene zemlje. Koliko bi se samo bolnica moglo izgraditi...a čemu oni služe?
  • Dr Petrović

    20.02.2011 16:40
    Nema a ima
    Nema para za pametne investicije u zdravstvo, jer nema pameti. Sva pamet partijaških politikanata ( jer oni ni nisu političari, već politička trabunjala ) završava u njihovim džepovima. Neadekvatno se troši novac građana, za privide, kozmetiku, prikaz (stubići, parkići, kejići...). Imamo 2 nedovršena krila uz urgentni centar. Umesto da se dovrše krila, sada se ruši dečija bolnica da bi se pravila nova: epilog: trostruki trošak Pitam kolege-politikante: Da li ste ponosni na rasipanje u kome učestvujete na 2 načina: 1.) bezobzirna lična korist 2.) teško nadoknadiva opšta šteta ???
  • novosađanka

    20.02.2011 16:31
    stalno isto- nesposobnost
    Građani imaju više i boljih ideja kako da se sredi stanje u svim oblastima, pa i zdravstvu, nego predstavnici vlasti,tj.političari. Oni samo pričaju da nema para,a šta je sa idejama i mogućnostima u okviru onoga što imamo, šta je sa našim doprinosima koje zaposleni plaćaju za zadravstvo-o tome ćute.Sve se svodi na to da mi trpimo njihovu nesposobnost, dokle?
  • zasto ne skoro

    20.02.2011 12:28
    dosta reketiranja
    pa kasarna na futoskom putu ima vec gotov deo za sanitet zasto tu ne bi bila gradka bolnica
    kome to ne odgovara
    ili da tu bude decija a tamo gde je decija da ne ruse nego preurede za gradsku
    i opet to nekom ne odgovara
    i da
    ukljucite privatni sektor u sistem
    pa kako kome odgovara bar ce guzve biti manje
    i svi ce morati da rade
  • ima

    20.02.2011 11:16
    problem
    naravno. on se nalazi u cinjenici da ce vlast izgubiti monopol. da li vidite da vazi u bilo kojoj oblasti? npr. uzmite decje vrtice i to bi moglo da bude na isti nacin organizovano, ali ne vredi ne odgovara srpskoj partokratiji.
  • a

    20.02.2011 11:02
    hm...
    secam se kada sam ucila socijalnu medicinu nikad mi nije bilo jasno zasto nemamo kao grad opstu bolnicu i zasto su u kcv tako velike guzve ,,,na kraju smo sami skontali svi zajedno da nama fali kompletan jedan nivo u celom zdr sistemu nije ni cudo sto su tolike guzve zbog toga pate i gradjani Novog sada a i oni koji nisu odavde jednima trebaju intervencije koje nisu komplikovane koje bi uspesno resio sekundarni nivo a drugi kada ne mogu problem da rese u svojoj sredini tj u opstoj bolnici moraju da cekaju da stignu do treceg nivoa tj klinickog centra /sto bi rekli cirkulus viciosus !!!
  • Jo

    20.02.2011 09:56
    Pa i nije baš tako
    Sve dok ovde bude " druže tito " sistem zdravstva biće ovako.Treba pod hitno uvesti kartice osiguranja i koliko para platiš toliko se i lečiš.Meni su nedavno naplatili stomatološku uslugu koju po tim njihovim komuno-evropskim kombinacijama ne pokriva zdravstveno a ja sam privatnik od 94 godine i kada sam pitao gde su moje uplate koje redovno plaćam a nisam bio kod lekara od 98 godine pravili su se ludi.To niko ne spominje da postoji u evropi.E kad bi se uveo normalan sistem koliko para toliko muzike ne bi ni bilo gužve kod lekara.jer ruku na srce bar 50% onih koji trče kod lekara bi ostalo na poslu jer bi iz svog džepa plaćalo a pritom mu se ne bi isplatilo da sedi kući na bolovanju
  • Laki

    20.02.2011 09:28
    Manite se njega
    Dr Karađinović bi prvo trebao da sedi svoju privatnu paksu i počne ozbiljno da radi. Dosta je njegovog prodavanja saveta ljudima koji ozbiljno rade. On živi od praznih saveta drugima. Njega ne slušaju ni privatni doktori za koje se predstaavlja da ih zastupa.
  • Bole

    20.02.2011 09:06
    Da, to je odlična ideja, da se privatnici u oblasti zdravstva uključe u sistem. Tako odavno funkcioniše zapad i pokazalo se kao dobro. Ne vidim ni jednu objektivnu prepreku , ukoliko je onima u vrhu vlasti stvarno stalo da nešto učine za dobrobit stanovnika ove države.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna